Juzni vetar
Miloš Avramović, Miloš Biković i Miodrag Radonjić na snimanju "Južnog vetra", Foto:Promo/Južni vetar

Ovogodišnje Filmske susrete u Nišu otvoriće 21. avgusta film "Toma", dok dugo najavljivana srpska premijera "Južnog vetra 2: Ubrzanje" neće uopšte biti održana na smotri posvećenoj glumačkim ostvarenjima. Ovo su za Nova.rs potvrdili i organizatori manifestacije i autori nastavka "Južnog vetra".

Iako je nakon svetske premijere na Pulskom filmskom festivalu „Južni vetar 2: Ubrzanje“ Miloša Avramovića trebalo da premijerno prikazivanje pred našom publikom doživi na Filmskim susretima u Nišu, koji će biti održani od 21. do 27. avgusta, ostvarenje uopšte neće biti emitovano na niškoj Letnjoj pozornici. Tačnije, producenti su ga povukli sa festivala.

Do ovakvog obrta, kako nam je rečeno, došlo je zbog nemogućnosti usklađivanja rokova i neslaganja oko toga koji bi film trebalo da ima prednost na svečanoj ceremoniji otvaranja Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma – Filmski susreti Niš.

Milan Marić kao Toma Zdravković u filmu „Toma“, Foto: Monika Husar

Odlučeno je da Filmske susrete otvoriti ostvarenje o životu pevača Tome Zdravkovića „Toma“, čiju režiju potpisuju Dragan Bjelogrlić i Zoran Lisinac, potvrdili su za naš sajt čelnici niške smotre.

Umesto u Nišu „Južni vetar 2“ imaće premijeru na otvaranju Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji 13. avgusta, saznaje Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar