Din Devlin Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ne mogu dovoljno da se zahvalim vašem narodu na toplom prijemu, podršci i velikodušnosti koju sam dosad dobijao. Zato mi ova nagrada znači više nego što sada mogu da se izrazim, rekao je američki producent, scenarista i reditelj Din Devlin primajući počasnog Beogradskog pobednika na svečanom zatvaranju 50. Festa.

Slavni Njujorčanin proslavio se saradnjom sa Rolandom Emerihom, sa kojim je napisao i producirao hitove „Univerzalni vojnik, „Dan nezavisnosti“, „Godzila“, a rediteljski debi bilo mu je ostvarenje „Geostorm“ iz 2017. godine sa Džerardom Batlerom u glavnoj ulozi.

– Mnogo vam hvala. Kada su mi rekli da ću dobiti ovu nagradu bio sam počastvovan, ali i iznenađen. Zapravo, u svojoj karijeri nikada nisam pravio filmove i serije za nagrade i uspeh kod kritičara, već samo radi zabave gledalaca, da kroz filmove mogu da na sat-dva pobegnu od svakodnevice. Najveća nagrada su bile pohvale od obične publike – rekao je Devlin.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Sineasta je istakao da su mu se takve situacije i komplimenti dešavali upravo u Beogradu.

– Pre nekoliko godina sam ovde snimao film i u toku jednog ručka prišle su mi majka i njena ćerka i pitale me: „Da li ste vi Din Devlin?“ Možete li da zamislite koliko sam bio iznenađen i šokiran što me je neko prepoznao, posebno ovde u Beogradu. Rekao sam da jesam i one su postale veoma nervozne. Kazale su: „Izvinite, nismo htele da vam kvarimo ručak, ali smo htele da vam kažemo koliko je vaša serija „Leverage“ važna u našoj porodici.“ Zahvalio sam se i rekao im da su moju seriju doživljavali na razne načine, ali nikada mi nisu rekli da im je važna – ispričao je reditelj i dodao:

– Priznala mi je da je njihova porodica prolazila kroz jako težak period kada je gledala moju seriju: „Kada se prikazivala na televiziji cela porodica se okupljala i gledali smo je zajedno. I jednom nedeljno, tokom jednog sata, naša porodica bi se okupila u jednom trenutku koji nam je ulivao nadu.“ To je najupečatljivija pohvala koju sam ikada dobio. Ali, to ste vi – srpski narod. Ovde sam četiri godine, radim serije i jedan film i nadam se da ću još toliko – poručio je Din Devlin koji je potom ispraćen aplauzom i ovacijama na svečanom zatvaranju ovogodišnjeg 50. Festa.

Bonus video: Govor Mikija Manojlovića na Festu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar