Foto: Promo

Glumac Dragan Jovanović otvoriće u subotu 27. avgusta niški Festival dokumentarnog filma City Fest, koji se i ove godine održava pod vedrim nebom, na Amfiteatru na keju, kod spomenika Šabanu Bajramoviću, objavio je portal Južne vesti.

Na programu je devet filmova, za najbolji je predviđena nagrada Miroljub Mika Jovanović, a biće dodeljena i nagrada za najbolju režiju i druga priznanja za učešće na festivalu.

Festival je organizovala City Grupa, jer smatra da i Niš treba da ima manifestaciju na kojoj će biti prikazana dokumentarna ostvarenja iz kojih će publika mnogo toga i saznati.

Upravo dokumentarci otkrivaju mnoge tajne i ostavljaju trag o ljudima i događajima na ovim prostorima, kažu organizatori.

Foto: Promo

Ponuda je raznovrsna, a mnogi filmovi će biti prikazani premijerno, najavio je direktor festivala i producent filma „To je Toma“ Oliver Paunović, koji donosi priču o Tomi Zdravkoviću.

Osim Paunovićeg filma, biće prikazani i „South Media“, „Knez Lazar“, „Bosna“, „Ambasadori kulture svoga vremena“, „Ivanova igra“, „Nije važno odakle sam“, „Anatema“ i „Kolevka“.

Bonus video: Slavko Štimac prima nagradu u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar