Ivan Tasovac Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Postoji glasna manjina u Srbiji koju nervira svaki uspeh naše države, izjavio je jutros za TV Pink direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Tasovac je za TV Pink rekao da sa tugom može da primeti na koji način oni seire pred svakim problemom koji se nađe pred Srbijom, bio on politički ili zdravstveni, i sa kakvom radošću dočekuju vest iz inostranstva koja je loša po Srbiju.

„Tu ne postoji kriterijum i izvor onoga ko govori. Njima je potpuno svejedno da li će reći protiv nešto Medlin Olbrajt ili Tanje Fajon, samo je bitno da se to prikaže kao da je to stav neke međunarodne organizacije“, izjavio je Tasovac.

Prema njegoviom rečima, postoje ljudi za koje je samo loša vest – dobra vest i oni su u ogromnoj manjini u Srbiji.

„To je glasna manjina, ali ja verujem da svaki uspeh Srbije njih daleko više nervira nego što se bilo ko od nas uzbuđuje zbog ove vrste“, naveo je Tasovac.

To, dodao je on, nije politika.

„Onog trenutka kada ste stavili politiku da apsolutno samo napadate Vučića jer je to psihološki opravdano, to ne može biti politički opravdano. Za njih je to psihološki opravdano, pri tome ja sve više stičem utisak da niko od njih nema nikakav problem sa Vučićem. Oni se bore sa nekakvim elementarnim demokratskim principima koji su prisutni svuda na svetu“, rekao je Tasovac.

Tasovac kaže da oni smatraju da ne treba svaki čovek da ima pravo na svoj glas i da bi najradije da imaju neke pečate koje će da udaraju na čelo ko sme da glasa uopšte.

„Da Vučić izađe u ovom trenutku i kaže: ‘Napolju je hladno’ i da zbog toga treba nositi duge pantalone i kapute, ja sam siguran da bi u sledeća dva, tri dana i Đilas i Obradović i Jeremić krenuli da idu u šortsevima po gradu“, ocenio je Tasovac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare