Petrovaradinska tvrđava. Foto:Promo/Exit

Tamburica fest biće održan od 19 do 21. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi, saopšteno je danas.

Ovogodišnja zemlja-prijatelj festivala je Turska, što će biti iskorišćeno da se potpiše Pismo o namerama o uspostavljanju saradnje, poručio je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada za međunarodnu saradnju Aleksandar Petrović.

On je istakao da se raduje snimanju dugometražnog dokumentarnog filma o tamburici i da će tu na najslikovitiji način biti dočarani prebogato kulturno nasleđe i turistički potencijali Vojvodine, a posebno Novog Sada.

Muzika nas sve povezuje i gradi mostove prijateljstva, a kamera je tu neophodna da beleži divne događaje i čuva od zaborava, rekao je direktor „Tamburica festa“ Jovan Pejčić i dodao da će upravo to učiniti dokumentarni film čija je realizacija već u toku.

„Ovaj Protokol koji smo potpisali nije samo formalni čin, jer ćemo se potruditi da od septembra već krenemo sa post-produkcijom filma“, rekao je osnivač i direktor festivala „Balkan Panorama“ iz Izmira Sali Salini i dodao da to neće klasičan, hronološki prikaz trajanja festivala, već bogatstvo različitosti u kulturi, muzici i lepoti sa ovih prostora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar