Foto:Kulturni Centar Beograd

Koncert violončeliste Dušana Stojanovića i Beogradskog gudačkog kvarteta pod nazivom "Take Five" zakazan je za sutra u 21 čas u Galeriji „Artget“ Beogradskog kulturnog centra.

Stojanović će izvesti Bahovu Drugu svitu za violončelo, nakon čega će nastupiti kao član Beogradskog gudačkog kvarteta sa violinistima Nevenkom Tatić i Vladimirom Vasiljevićem i violistkinjom Ivanom Gladović Erčić. Njima će se pridružiti i violinistkinja Olivera Rialas, koja živi i radi na Kipru.

Na programu su kompozicije Johana Sebastijana Baha, Hjuberta Perija, Henrija Mančinija, Georga Fridriha Hendla, Milana Stojadinovića–Milića, Astora Pjacole, Pola Dezmonda.

Dušan Stojanović diplomirao je na Odseku za violončelo, na Fakultetu muzičkih umetnosti u klasi Fransoaz Jakovčić. Po završetku studija je pohađao majstorski kurs kod Majkla Flaksmana (SAD) i kao redovan student postdiplomskih studija kod istog profesora, stiče diplomu Koncertanta na Konzervatorijumu u Šafhauzenu u Švajcarskoj. Usavršavao se na majstorskim kursevima kod pedagoga kao što su Danijel Šafran, Boris Pergamenšikov i Frederik Lodeon. Dugogodišnji je član kamernog ansambla Beogradski gudački kvartet, sa kojim je nastupao na brojnim koncertima i muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvu i sa kojim je snimio četiri kompakt-diska. Od 2001. stalno je zaposlen kao vođa deonice violončela i solo-violončelista Simfonijskog orkestra RTS-a.

Bonus video: Nemanja Radulović uoči koncerta na Kolarcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar