Foto: Zoran Škrbić

Muzička predstava “Svetlosti pozornice“ otvara u petak, 22. septembra u 19.30 časova, novu sezonu u Operi i teatru Madlenianum.

Reč je o poznatim arijama i songovima koji su izvođeni na sceni Madlenijanuma. Kroz rafinirane tekstove i dijaloge, prikazuje se i mali osvrt na istorijat ovog pozorišta. Učestvuju umetnici koji su nosioci muzičkog repertoara ove ustanove kulture – Branislava Podrumac, Mina Gligorić, Vasa Stajkić i Dušan Svilar, uz vrhunsku saradnju gudačkog kvarteta Habanera i pijanista Milivoja Veljića i Dragane Anđelić Bunjac.

Foto: Zoran Škrbić

Kao posebna poslastica od ove sezone jeste što će u ovoj predstavi da nastupa i Vasa Stajkić, proslavljeni bariton i solista Srpskog narodnog pozorišta, koji u Madlenijanumu timači veliki broj uloga poput Kneza Danila (“Vesela udovica”), Žozea (“Pariski život”), Don Đovanija (istoimene Mocartove opera) i Silvija (“Pajaci”).

Koncertna predstava “Svetlosti pozornice“ nastala je za vreme pandemije, a premijerno je odigrana za Dan Madlenianuma 2021. godine, uz veliki entuzijazam svih aktera i sjajnu saradnju sa rediteljem Robertom Boškovićem i dramaturgom Igorom Weidlichom.

Bonus video: Aplauz za balet „Ko to tamo peva“ u Ljubljani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar