Foto: Promo/Laguna

Nova knjiga “Iz mrtvog ugla“ dobitnice Ninove nagrade Ivane Dimić biće predstavljena danas od 18 sati u kafeteriji “Bukmarker” knjižare Delfi SKC.

Napisana u stilu Ninovom nagradom ovenčanog „Arzamasa“, novi roman Ivane Dimić „Iz mrtvog ugla“ nalazi se između prozne i dramske forme sa elementima fantastike.

Ivana Dimić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pripovedale su se dosad priče iz onostrane perspektive, ali niko u srpskoj književnosti nije izneo svoje viđenje sveta iz preegzistencije, iz ugla još nerođenog junaka, kao što su to u romanu Dimićeve uradile tri personifikacije jedne nerođene osobe: Ilija, Drina i Blizanac.

Osim troje nerođenih, tu je i jedna đavolska družina koja posećuje današnji Beograd, po svemu nalik na Volandovu svitu iz Bulgakovljevog „Majstora i Margarite“. Istovremeno, ispovest Ilije, Drine i Blizanca intimna je tužbalica o drami identiteta ispričana dopadljivim i besprekornim stilom, povest o porodičnim nesporazumima i zamkama samoostvarenja, priča o veri u reč i praštanju pre greha, ali istovremeno i alegorija o neuspešnoj misiji demonskih sila tamo gde su demoni već nastanjeni.

O knjizi “Iz mrtvog ugla“, u izdanju „Lagune“, govoriće autorka Ivana Dimić i pisac i književni kritičar Mihajlo Pantić.

Bonus video: Mihajlo Pantić – Ljude ne učim kako se piše, nego kako se ne piše

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar