Vladislav Šćepanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Izložba "Svedočenje slikara" (A Painter's Testimony) srpskog umetnika Vladislava Šćepanovića otvorena je u muzeju POMA u Pohangu u Južnoj Koreji, saopštio je Muzej savremene umetnosti Beograd.

Muzej POMA započeo je serijal izložbi, čiji je cilj da se na svakoj predstavi po jedan renomirani umetnik iz sveta. Upravo je Vladislavu Šćepanoviću pripala čast da taj serijal postavki i otvori izložbom svojih slika, o čemu je govorio pre nekoliko meseci i za Nova.rs:

– Kuriozitet je da su odvojili budžet od 90.000 dolara za tu izložbu. Mogu da se pohvalim da kada izlažem slike kao srpski umetnik u inostranstvu to ne radim na teret budžeta Srbije – kazao je Šćepanović za naš sajt, dodavši da ga, pored Pohanga, očekuje i izložba u Japanu, povodom Olimpijskih igara u toj zemlji, koja je trebalo da se desi još prošle godine, međutim odložena je zbog pandemije koronavirusa.

Kustoskinja muzeja u Južnoj Koreji, Lin Eumin videla je Šćepanovićeve radove kada je sa svojim projektom „Enklavija“ predstavljao Srbiju na Venecijanskom bijenalu 2017. godine. Pod utiskom, još tada ga je pozvala da svoje slike predstavi korejskoj publici.

Šćepanovićevu izložbu u muzeju POMA otvorio je gradonačelnik Pohanga Li Gang-dok, a postavka „Svedočenje slikara“ u Južnoj Koreji trajaće do septembra, dodaje se u saopštenju MSUB-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar