Foto: Promo

Knjiga “Tajanstvena avantura sa Starim Slovenima” koja vodi čitaoce u daleki VII vek, novo je izdanje iz edicije istorijskih romana namenjenih deci od osam do 12 godina, koje je objavio Kreativni centar.

Glavni junaci su Anastasija i Dimitrije koji upoznaјu naše pretke kroz uzbudljive susrete sa Starim Slovenima, ali i sa Vizantincima, Avarima i Persijancima. Prateći njihove doživljaje, najmlađi čitaoci će saznati mnogo toga o dolasku Slovena na Balkan, o prvim naseljima i zemunicama, o baucima, vampirima i drugim bićima od kojih su naši preci strahovali, o magičnom bilju kojim su se štitili od nevolja, o Svarogu, Vesni i ostalim božanstvima u koja su verovali. Srešće različite vile, Baba Jagu, vrača, zmaja i zmijskog cara, koji skriva tajnu o nemuštom jeziku.

U ediciji „Izaberi avanturu“, prvo izdanje je bilo „Sirmijumska avantura“, čitaocima omogućava da se izbliza upoznaju sa antičkim Sirmijumom, rimskim carskim gradom koji se nalazi na području današnje Sremske Mitrovice. Nakon toga objavljena je „Viteška avantura s despotom Stefanom“, uzbudljiva priča o srednjovekovnoj Srbiji u kojoj su se odigrali mnogi važni istorijski događaji.

Foto: Promo

Autorski tim koji je radio na ovoj ediciji čine profesorka engleskog jezika i književnosti Jelena Šuput, istoričarka Gorana Lemajić i ilustrator Aleksa Jovanović.

Bonus video: Jasminka Petrović – Dok pišem obrćam se jednom detetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar