Foto: Promo/Luka Palić

Predstava Jelene Bogavac "Betmen Robin Beograd" večeras će biti odigrana pretpremijerno u Dorćol placu, dok su premijerna izvođenja zakazana za 15. i 24. januar. Komad Reflektor teatra, kako je autorka za Nova.rs objasnila, predstavlja dramatizaciju njena dva romana "Betmen nad Zvezdarom" (1996) i "Robin sa Krsta" (2020) koji govore o sudaru generacija u Beogradu devedesetih i danas.

Bogavac ističe da su generaciju koja je bila mlada devedesetih, zamenila njiihova već odrasla deca, ali da se obe generacije bave pitanjima pravde, pobune, herojstva i super-herojstva.

–  U pitanju su otac i sin i tema je sudar te dve generacije koje dosta liče po nekim sociološkim, ekonomskim i političkim uslovima, po tom društvenom haosu i socijalnoj bedi koja se promalja, a živeli smo je devedesetih godina – kaže Bogavac.

Ona ističe da je srećna što već 10 godina sarađuje sa glumcima Reflektor teatra, koji su, neki školovani, drugi amateri, ali svi zajedno okupljeni u „ludačkoj ljubavi prema pozorištu“.

U ovoj, „muškoj predstavi o uličnom herojstvu, sudaru generacije X i Z i Beogradu“, muške i ženske uloge igraju Aleksa Bugarčić, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Igor Marković, Pavle Grebenar, Rastko Vujisić, Anton Gerzin i Predrag Vasić.

Jelena Bogavac
Jelena Bogavac Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

– To nisu dve neslične generacije, sudari se otac sa sinom, a njih povezuje ista genetika, isti DNK ne samo krvni, nego i DNK ovog grada. Na prvom mestu ovo je predstava o Beogradu. O tome kako je disao ovaj grad poslednjih 50 godina – kaže Bogavac.

Bonus video: Luna park: Pouke i naravoučenija neobičnog Džonija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar