Foto: Reflektor teatar

U desetu, jubilarnu godinu svog postojanja, Reflektor teatar ulazi premijerom predstave „Betmen Robin Beograd“, autorke i rediteljke Jelene Bogavac. Premijerno izvođenje održaće se 15. januara u 20 časova, kaže se u saopštenju.

Predstava je nastala po romanima „Betmen nad Zvezdarom“ (1996) i „Robin sa Krsta“ (2020), koje je autorka dramaturški ukrstila, adaptirala i prevela na jezik postdramskog pozorišta.
„Betmen Robin Beograd“ je komad o susretu dve generacije mladih, u Beogradu devedesetih i Beogradu danas. Generaciju koja je bila mlada devedesetih, zamenila su njiihova već odrasla deca.

Obe generacije bave se pitanjima pravde, pobune, herojstva i super-herojstva. Obe generacije žele slobodu. Obe generacije žele novac, da je kupe. Obe generacije pronalaze svoje strategije preživljavanja. Strategije su različite, ali jednako pogrešne. Kao i Beograd. Isti grad, ali ni nalik na sebe, od pre. Jednak samo po tome što i dalje jede svoju decu i sve njihove revolucije u pokušaju.

Sa glumcima s kojim sarađuje veoma dugo: Aleksom Bugarčićem, Jovanom Zdravkovićem, Markom Panajotovićem, Igorom Markovićem, Pavlom Grebenarom, Rastkom Vujisićem, Antonom Gerzinom i Predragom Vasićem, Jelena Bogavac je izrežirala neobičnu scensku studiju sudara generacije X sa generacijom Z.

Ulaz na predstavu će biti slobodan, a mesta možete rezervisati putem društvenih mreža Reflektor teatra ili broja 060 300 888 6.

Bonus video: Luna park i Minja Bogavac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar