Foto:promo

Kaleidoskop kulture trajaće u novosadskom Kreativnom distriktu od 2. do 5. septembra, tokom kojeg će publici biti predstavljene izložbe, performansi i predstave umetnika iz Austrije, Hrvatske, Slovenije, Švedske, Francuske, kao i postavka "Stripom kroz Belgiju" čije je otvaranje zakazano za 4. septembar u Kulturnoj stanici Liman, saopštili su organizatori. 

Izložba „Stripom kroz Belgiju“ donosi priče nekoliko generacija autora i autorki koji će publici približiti značajne istorijske događaje, poznate gradove i spomenike, pejzaže i kulturne tradicije. Trideset izabranih reprodukcija strip tabli ilustruju raznolikost strip albuma i njihovih autora, ali i bogatstvo regiona. 

Na izložbi „Stripom kroz Belgiju“ publika će na Kaleidoskopu kulture imati priliku da uživa u izdanjima nekoliko generacija pisaca i ilustratora, kao što su Frankin, Didje Komes, Tiber, Serve, Mero, Mark Slin, Olivije Šrauven i Breht Evens.

Autori prikazuju romantični Briž, Mehelen sa svojom katedralom, Ardeni, gradove Benš i Šarlroa. Brisel, ponosna multikulturalna prestonica, blista svojim Atomijumom, trgom Gran Plas, veličanstvenom Palatom pravde i zgradom Evropskog parlamenta…

Otvaranje Kaleidoskopa kulture u Kreativnom distriktu, na prostoru Velikog Limana, predstavljaće uvertiru u pet nedelja Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra. Biće organizovan i muzički program, koji 2. septembra otvara Repetitor, dan kasnije nastupa Kilo kilo banda, 4. septembra „Zemlja gruva“, a poslednjeg dana, 5. septembra planiran je set di-džeja Vladimira Aćića. 

Na otvaranju Kaleidoskopa kulture novosadskoj publici biće predstavljen i nacionalni paviljon jedne od najvažnijih evropskih institucija za nove medije, Ars Elektronike iz Linca, na kojem će izlagati predstavnici novosadske Akademije umetnosti. Takođe, biće održana i CGA konferencija koja će okupiti profesionalce iz oblasti kompjuterske grafike, kao i izložba „Materija kroz vreme. Pesak, drvo, kamen i metal u eri digitalizacije“ studenata i mladih umetnika iz austrijskog St. Poltena, navode organizatori ove manifestacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar