Mik Džeger i Kit Ričards Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Britanske rok legende Rolingstonsi su započeli evropsku turneju, kojom slave šest decenija postojanja, nastupom u Madridu.

Turneja „Sixty“ uključivaće 14 koncerata u Evropi, a prvi je održan na stadionu Wanda Metropolitano, domu fudbalskog kluba Atletiko Madrid.

Prošla turneja benda „No Filter“ započela je 2017. godine, ali je severnoamerička etapa odložena zbog pandemije koronavirusa.

Nakon dugog odlaganja, nastavili su turneju krajem prošle godine i okončali je sa milion prodatih ulaznica, iako im nedostaje njihov bubnjar Čarli Vots, koji je umro u avgustu u 80. godini.

„Hola Madrid!“, pozdravio je frontmen Mik Džeger više od 50.000 ljudi na stadionu. Bend je nastup otvorio sa „Street fighting man“ i Džegerovim prepoznatljivim plesnim pokretima.

Prikazani su video snimci Votsa, kome su članovi benda odali počast.

Idući koncert je u Minhenu, a zatim odlaze u Liverpul na nogometni stadion Enfild, što će biti njihov prvi nastup nakon više od 50 godina u rodnom gradu Bitlsa.

Nastupiće i u Amsterdamu, Bernu, Milanu, Londonu, Briselu, Beču, Lionu, Parizu, Gelzenkirhenu, a završnica će biti u Stokholmu 31. jula.

Bonus video: Beogradski sindikat Deo karata za koncert na Tašu je planuo kao nikada do sad

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar