Foto:EPA-EFE/ETTORE FERRARI/Matt Crossick / PA Images / Profimedia

Jedan bend ima neverovatnu sreću da i dalje svira po stadionima a drugi ne postoj, rekao je Mik Džeger, frontmen „Roling Stounsa”, odgovorajući na tvrdnje Pola Makartnija da su „Bitlsi” bolji bend od „Stounsa”.

Početkom aprila, u radijskom intervjuu kod Hauarda Sterna, Pol Makartni je izjavio, zapravo se složio sa konstatacijom voditelja, da su „Bitlsi” bolji bend od „Roling stounsa”.

– ‘Stounsi’ imaju korene u bluzu. Kada pišu pesme, one moraju da imaju veze sa bluzom. Mi smo imali više uticaja. Među nama postoje brojne razlike, i ja obožavam ‘Stounse’, ali slažem se s tobom. ‘Bitlsi’ su bili bolji – rekao je Makartni.

Mik Džeger rekao je svoj sud o večitoj rokenrol dilemi – ko je bolji: „Bitlsi” ili „Stounsi”, prenosi NME. U intervjuu koji je Džeger dao Zejnu Louu za „Epl mjuzik”, upitan je i šta misli o Makartnijevim komentarima.

– To je veoma smešno. Pol je dušica. Očigledno da tu nema konkurencije – rekao je Džeger kroz smeh, a potom nastavio:

– Velika razlika je, da se malo uozbiljimo, ta što su ‘Roling Stounsi’ veliki koncertni bend, dok ‘Bitlsi’ nikada nisu imali turneju po arenama, recimo u ‘Medison skver gardenu’, sa pristojnim ozvučenjem. Oni su se raspali pre nego što je taj biznis sa ozbiljnim turnejama krenuo.

Taj biznis je počeo 1969. i ‘Bitlsi’ nisu imali prilike da ga prožive. Imali su sjajan koncert na stadionu Šej, bio sam tamo, ali ‘Stounsi’ su nastavili te stadionske koncerte i tokom sedamdesetih, sve do sada. To je prava velika razlika između ta dva benda. Jedan ima neverovatnu sreću da i dalje svira po stadionima a drugi ne postoji – rekao je Džeger.

On je iskoristio intervju da bi promovisao novi singl svog benda, „Living In A Ghist Town”, kako ga je nazvao „zbrzani i nedopečeni komentar na našu sadašnju situaciju”.