Milan Stojanović Foto: Dunja Dopsaj

Naš film ''Oaza'' je u Veneciji imao divan start festivalskog života, a verujem da će tako biti i sa ''Domaćinstvom za početnike'', kaže za Nova.rs Milan Stojanović, jedan od producenata ostvarenja Gorana Stolevskog koji će svetsku premijeru imati na Venecijanskom filmskom festivalu.

Posle hvaljene „Oaze“ Ivana Ikića 2021. godine, “Domaćinstvo za početnike“, novo ostvarenje reditelja Gorana Stolevskog je drugi film produkcijske kuće „Sense Production“ koji je selektovan za Veneciju.

Svetska premijera filma Stolevskog zakazana je u okviru prestižne selekcije „Horizonti“ 80. Venecijanskog filmskog festivala koji počinje 30. avgusta.

Film, koprodukcija Srbije, Makedonije, Kosova, Poljske i Hrvatske, istražuje univerzalne istine o porodici, kako one u kojoj smo rođeni, tako i one koju sami pronalazimo...

Milan Stojanović, srpski koproducent filma ističe za Nova.rs da im je učešće u filmu “Domaćinstvo za početnike“ predstavljalo veliko zadovoljstvo:

Scena iz filma Domaćinstvo za početnike Foto: Viktor Irvin Ivanov/List Production / Sense Production

– Pre svega zbog toga što smo imali priliku da podržimo viziju tako darovitog reditelja kao što je Goran i izvedbe tako maestralnih glumaca. Takođe, bilo je jako lepo biti deo “drim tima“ producenata okupljenih oko ovog filma. Drago mi je i zbog toga što su u filmu učestvovali autori iz Srbije, pre svih dizajner zvuka Zoran Maksimović i rediteljka Maša Nešković na poziciji pomoćnika režije, ali i zbog toga što film otvaraju i zatvaraju numere Sare Jo, odnosno Konstrakte. Naš film “Oaza“ je u Veneciji imao divan start festivalskog života, a verujem da će tako i još bolje biti sa “Domaćinstvom za početnike“.

Bonus video: Čuvari formule u Lokarnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar