Tears For Fears Foto: EPA-EFE/HUGO MARIE

Posle pauze koja je trajala punih sedamnaest godina, Tears For Fears najavili su da će uskoro izdati novi album. Ploča će se zvati “The Tipping Point”, a danas je bend ozvaničio vesti o dugoočekivanom povratku. Kao datum objavljivanja albuma saopšten je 25. februar.

Duo koji čine Roland Orzabal i Kurt Smit svoj poslednji LP objavio je 2004. godine, da bi 2017. podelio sa javnošću još dve numere – “I Love You But I’m Lost” i “Stay” sa albuma najvećijh hitova “Rule The World”.

Roland Orzabal objašnjava odluku o povratku Tears For Fears i kaže da pre nego što su okolnosti počele da se slažu i vode ih u pravcu objavljivanja ovog albuma, mnogo toga prethodno je krenulo nizbrdo. Međutim, kada su se ponovo okupili sve je postalo bolje.

PROČITAJTE JOŠ

“Naš međusobni odnos je ono što ne prestaje da nas motiviše”, zaključuje on.

ko ravnoteža između članova benda ne funkcioniše, ništa ne može da se pokrene – ili se kreće u lošem smeru.

“Kada se toliko dugo poznajete, kao mi, ta veza postaje gotovo porodična. Nije isto što i prijateljstvo, a daleko je od braka. Najviše podseća na odnos dva brata – istovremeno stabilan, ali i podložan pucanju ili razdvajanju koje je uvek korisno, jer se nakon njega uvek iznova pronađemo”, objašnjava Kurt Smit.

Bend je ponovo uspostavio saradnju sa dugogodišnjim saradnicima, uključujući producente i tekstopisce.

“Odjednom, osetili smo da smo tim bez zadrške sa potpunim razumevanjem i uvažavanjem međusobnih ideja. Takva situacija bila je i presudna da samo kažemo jedni drugima – ovo moramo da uradimo”, složno poručuju Tears For Fears.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar