Stivi Niks Foto: EPA/BRITTA PEDERSEN

Stivi Niks je objavila svoju prepoznatljivu verziju bezvremenske protestne pesme grupe Bafalo Springfild “For What It’s Worth” kao singl za digitalno preuzimanje i striming.

“For What It’s Worth” je postala jedna od najpoznatijih protestnih pesama ikada napisanih, koja evocira kontrakulturu iz 1960-ih, a istovremeno je relevantna i za savremeno doba, piše „Ravno do dna“. Dvostruka članica Kuće slavnih rokenrola nedavno je dodala pesmu na svoju listu kao deo svoje aktualne turneje po SAD-u.

“For What It’s Worth” snimljena je ranije ove godine u Los Anđelesu, a na snimku joj se pridružuju dva dugogodišnja člana njenog pratećeg benda. Prva je prateći vokal Šeron Selani, koja je počela da snima i nastupa sa Stivi Niks 1978. Drugi je poznati gitarista Vedi Vočel. Njegova veza s Niks datira iz 1973, kada je svirao na albumu ”Buckingham Nicks”. Od tada se Vočel pojavljuje na svim njenim solo studijskim albumima.

Najavljujući pesmu, Stivi Niks je na društvenim mrežama otkrila da joj je ta stvar, koju je Stiven Stils napisao 1966, puno značila tada, a znači joj i danas. Oduvek je imala želju da je predstavi kroz perspektivu žene.

Bonus video: Cane o 40 godina karijere Partibrejkersa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar