Stara ekipa na okupu: Kolin Farel i Brendan Glison na „Ostrvu duhova“ VIDEO

Kultura 05. avg 202215:26
Podeli:
Film Ostrvo duhova Foto: 2022 20th Century Studios All Rights Reserved

Crna komedija, drama, irske obale, početak dvadesetog veka, dva prijatelja i prijateljstvo koje je došlo do svog kraja - u novom filmu reditelja Martina Makdone "Ostrvo duhova" koji će svetsku premijeru imati na ovogodišnjem 79. Filmskom festivalu u Veneciji. Objavaljen je prvi trejler ostvarenja kome se predviđa dug i bogat festivalski život.

Radnja je smeštena na zapadnu obalu Irske i prati dva dugogodišnja prijatelja Padriga (Kolin Farel) i Kolma (Brendan Glison) koji su se našli u ćorsokaku nakon što je Kolm iznenada odlučio da okonča njihovo prijateljstvo. Uz pomoć svoje sestre Šivon (Keri Kondon) i prijatelja Dominika (Beri Kiohen), koji je sin lokalnog policajca, zbunjeni i očajni Padrig pokušava da povrati prijateljstvo koje je zarobljeno i izgubljeno u maloj i učmaloj ostrvskoj zajednici. Ali kada Kolm iznese ultimatum, događaji počinju da eskaliraju do neslućenih visina.

Film Ostrvo duhova Foto: 2022 20th Century Studios All Rights Reserved

Reditelj Martin Makdona koji je poznat po svojim ostvarenjima „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“ (za koji je dobio Bafta nagradu za najbolji film i scenario, a glavna glumica Frensis Mekdormand nagradu Oskar za najbolju žensku ulogu), ponovio je glavne muške uloge koje su se pokazale veoma uspešnim u njegovom filmu „U Brižu“ – te su Kolin Farel i Brendan Glison doprineli verodostojnosti ovoj irskoj drami sa elementima komedije svojim potpuno oprečnim likovima. Kolin Farel je publici poznat po ulogama u filmovima koji opčinjavaju svojom neobičnošću, reditelja Jorgosa Lantimosa poput „Ubistvo svetog jelena“ i „Jastog“.

Da ne voli mnogo da odstupa od proverene glumačke postave, Makdona je pokazao time što je Kerin Kondon namenio ulogu jedine razborite meštanke Šivon, izmišljenog irskog ostrva Inišerin, dok je jedan od mnogobrojnih "duhova" ostrva mladi irski glumac Beri Kiohejn ("Večni", "U Brižu").

Film "Duhovi ostrva" domaća publika može očekivati početkom naredne godine.

Bonus video: Karl Malden - jedini srpski glumac dobitnik Oskara

Komentari

Vaš komentar