Foto:Galerija FLU

Izložba "to dwell: BEST - Južni Tirol/Beograd" biće otvorena 6. juna u 18 sati u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti, saopšteno je iz ove galerije.

Postavka u Galeriji FLU u Knez Mihailovoj odvija se u okviru programa 18. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture – BINA.

Ova izložba pred publiku donosi arhitektonske susrete troje arhitekata i biroa iz Beograda i troje iz Južnog Tirola, koji pripadaju različitim generacijama. „Susrešće“ se Aleksandar Stjepanović, AKVS arhitekti, Othmar Barth, Martin Gruber, NAEMAS Architekturkonzepte i SARDO arhitekti iz Beograda.

Postavka, čiji je kustos David Kalas, plod je višegodišnje saradnje Saveza umetnika i arhitekta Južnog Tirola (SKB) i Beogradske internacionalne nedelje arhitekture.

Izložba je koncipirana oko engleskog izraza „to dwell“ – koji se odnosi na privremeni boravak, produženi period boravka ili čak na egzistencijalnu težnju za prisustvom.

Foto:Galerija FLU

Posetioci izložbe, koja će trajati do 16. juna, biće u prilici da prate stvaralački proces arhitekata od početnih skica i maketa do razrade i realizacije projekta.

Bonus video: Boris Podreka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar