Ovuda će proći put Foto: FCC

Diplomski igrani film Nine Ognjanović "Ovuda će proći put" osvojio je dve nagrade na 29. filmskom festivalu Slemdens u američkom Park Sitiju, gde je imao i svetsku premijeru.

Srpski film ovenčan je s nagradom publike za najbolji dugometražni igrani film, kao i specijalno priznanje žirija u kategoriji igrani film, javio je Filmski centar Srbije.

Jana trči da spasi život stranca za koga veruje da će je odvesti daleko od mesta u kome je odrasla, kratak je siže filma čiji je scenario kao i režiju potpisala Nina Ognjanović, a u kojem igraju Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

Producent filma David Jovanović, iz kuće „Pointless Films“, (koproducenti Fakultet dramskih umetnosti i RTS, uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture) istakao je za portal FCS-a da su i pre premijere u Park Sitiju imali nekoliko odličnih kritika:

– Drago nam je što je žiri dodelio „Honorable mention“ ali ipak najviše nam znači nagrada publike! Razgovori sa publikom na kraju naših projekcija su ubedljivo trajali najduže i nastavljali se po hodnicima dugo nakon projekcija. Jedini smo film koji je imao čistu ocenu 5 – kazao je Jovanović, dodavši da će se srpska premijera filma „Ovuda će proći put“ održati u okviru 51. FESTa.

Bonus video: Otvaranje FAF-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar