Miloš Biković premijera ruskog filma "Sluga 2" Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je danas povodom navoda ukrajinskog Ministarstva inostranih poslova koja je slavnog srpskog glumca Miloša Bikovića nazvala "osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo" i ocenilo je te tvdnje neosnovanim.

Glumačkoj postavi treće sezone Emijem nagrađene HBO serije „Beli lotos“ pridružila se srpska filmska i televizijska zvezda Miloš Biković.

rpski glumac tako će igrati uz Kristijana Fridela, Morgana O’Rajlija, a početak snimanja nove sezone zakazan je za naredni mesec na ostrvima Koh Samuiji i Puket, kao i u Bangkoku na Tajlandu i pratiće novu grupu gostiju u čuvenom letovalištu „Beli lotos“, najavljeno je nedavno.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je objavilo na društvenim mrežama video klip u kojem proziva „Warner Bros. Discovery“ zbog odluke da Bikovića angažuje, prenosi „Dedlajn„.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo“ pitali su se iz Ministarstvu inostranih poslova Ukrajine.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije se navodi da su tvrdnje ukrajinske strane o Bikoviću neutemeljene.

„Republika Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te smo veoma ponosni na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo. Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji“ piše u saopštenju Ministarstva inostranih poslova.

Na kraju saopštenja iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije podsećaju da je „ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu“.

***

BONUS VIDEO: PopTok – Miloš Biković, Božićni specijal

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare