Foto:promo Funnel Contemporary art

Međunarodna izložba "Network Access", na kojoj će biti predstavljeni radovi šestoro mladih umetnika dve vodeće umetničke škole iz Rumunije i petoro njihovih kolega iz Srbije, biće otvorena u četvrtak 24. juna u 20 časova u prostoru "Funnel Contemporary" u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, publika će u Beogradu prvi put imati priliku da vidi slojevitu savremenu scenu vizuelnih umetnika koji dolaze iz Kluž-Napoka i Bukurešta, učesnika projekta „Network Access“ koji je osmišljen u cilju razmene iskustava među umetnicima.

#related-news_0

„Otvaranje izložbe u Beogradu predstavlja početak ovog projekta. Nakon izlaganja u Beogradu, naši umetnici i njihove rumunske kolege predstaviće se zajedno publici u Rumuniji“, navodi se u saopštenju.

Iz Rumunije dolaze umetnici Razvan Boar, Tinkuta Marin, Bogdan Vladuta, Maksim Liulca, Žolt Bersan, Dan Maciuka, a iz Srbije Predrag Popara, Nemanja Nikolić, Momir Bulović, Ljiljana Šunjevarić, Petar Sibinović. Kustos izložbe i pokretač projekta je Predrag Popara.

Na otvaranju izložbe, performansom će se predstaviti kolektiv „Mendel“ iz Rumunije, dok se očekuje i muzički nastup Mika Mendela, poznatog kao „Men-D“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar