Gost emisije “Probudi se” bio je pisac Srđan Valjarević, koji trenutno objavljuje nastavak čuvenog romana “Komo” u formi feljtona na sajtu “Velikih priča”.

Sedamnaest godina nakon što je roman „Komo“ postao regionalni hit i jedno od najomiljenijih književnih dela, i tačno 25 godina od autorovog boravka na jezeru Komo, Srđan Valjarević se vratio na mesto događaja i inspiracije.

Kroz feljtone na sajtu „Velikih priča“ Valjarević piše nastavak svog najčitanijeg romana, Komo 2, koji bi trebalo na radost svih poštovalaca proznih dela ovog pisca da pretoči u drugi nastavak ovog kultnog romana.

– Biće sve zajedno pet tekstova, a možda jednog dana napravimo i knjigu – kaže popularni pisac, koji je pričao kako je izgledao njegov odlazak u Belađo.

– Nisam ni znao šta mogu da očekujem. Bilo mi je najvažnije da se ponovo sretnem sa Augustom, sa čovekom sa kojim sam se najviše družio tada, ali on sad ima 87 godina. To je ispalo odlično. On je isti kao pre, jedan vedar čovek, malo mu je trebalo vremena da se seti, ali kada se setio baš se obradovao – priseća se Valjarević.

On dodaje da svoj roman “Komo” nije pogledao 15 godina od kada je izašla.

– Kada sam bio tada u vili Serbelone pre 25 godina, često mi je tamo bilo dosadno, pa sam odlazio do Augusta. I sad kad sam ga sreo, sve mi se nekako vratilo – zaključuje Valjarević.

Bonus video: Podcast Snaga uma i gost Branko Rosić