Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Za ovaj režim su ustanove kulture samo građevinske parcele, kvadratni metri i provizije, saopštila je stranka Srbija centar, komentarišući situaciju s Pozorištem "Boško Buha".

Posle niza glumaca, organizacija i stranaka koje su se oglasile nakon što je ansambl Pozorišta „Boško Buha“ protestovao jer žele da se vrate u prostorije na Trgu republike 3, koje je sedište teatra od 1950. godine, a ne da idu u Beograd na vodi, reagovao je i resorni odbor za kulturu stranke Srbija centar.

Srce konstatuje u saopštenju kako je uništavanje pozorišta „Boško Buha“ samo „poslednja u nizu korupcionaških afera režima SNS“ i dodaje da je „otimačina svega što je naše, zajedničko postalo glavno obeležje ove vlasti“.

„Sad je na redu pozorište. Ne zato što im pozorište treba ili smeta. Indoletntni su prema kulturi kao i prema istoriji ovog naroda. Zato u par dana unište spomenik oslobodiocima i obeskućavaju pozorište. Za ovaj režim su ustanove kulture samo građevinske parcele, kvadratni metri i provizije“ – konstatuje Srbija Centar i na kraju daje bezrezervnu podršku zaposlenima i saradnicima „Boška Buhe“.

Bonus video: Borba za Buhu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar