Foto:kpa Publicity / United Archives / Profimedia/LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia/Maverick Films / Entertainment Pictures / Profimedia/HBO FILMS- HOME BOX OFFICE-NEW LINE CINEMA-VILLAGE R

I najbolji greše! Mnogi slavni glumci godinama nakon premijere nekog filma priznaju da su zažalili zbog te uloge, a često se dogodi da su ih baš te role i proslavile ili su bile omiljene kod publike. Takav slučaj je sa Džordžom Klunijem kao Betmenom, Hale Beri kao Ženom Mačkom ili Robertom Patisonom u čuvenoj sagi "Sumrak".

Kritičari „Independenta“ izdvojili su 10 glumaca koji su javno priznali da su „pogrešili“.

Džordž Kluni – Betmen i Robin (1997)

Majkl Kiton, Kristijan Bejl, Ben Aflek – neki od najpoznatijih holivudskih glumaca igrali su Betmena. Međutim, samo jedan je nosio odelo sa „Batnipples“ – a to je bio Džordž Kluni.

– Dozvolite mi samo da kažem da sam mislio da sam uništio franšizu bespovratno, sve dok je neko drugi nije vratio godinama kasnije i promenio je. U tom trenurku sam mislio da će Betmen biti veoma dobar potez u karijeri. Nije bio – kazao je jednom prilikom Kluni.

Hale Beri – Žena mačka (2004)

Hale Beri ostaje jedna od retkih glumica koje su lično primile svoju „Zlatnu malinu“, priznanje za najgoru ulogu.

– Hvala vam mnogo. Nikada u životu nisam mislila da ću biti ovde – rekla je publici, pre nego što je lažirala svoj govor povodom prihvatanja Oskara i zahvalila se svom menadžeru:

– Toliko me voli da me ubeđuje da radim projekte čak i kada zna da je to s*anje!

Nedavno je rekla da „nosi težinu“ neuspeha filma, rekavši Džimiju Kimelu:

– Kakav god uspeh imao ili nije imao, nekako je izgledalo kao da je sve moja krivica. Ali to zaista nije bila moja greška.

Ben Aflek – Derdevil (2003)

Ako mislite da mrzite „Derdevila“, budite sigurni da ga Ben Aflek mrzi više.

– „Derdevil“ ne valja ništa – rekao je glumac za „Entertainment Weekly“ 2007. i dodao:

– Da sam želeo da postanem viralan, bio bih manje ljubazan.

Bred Pit – Anđeo sa dva lika (1997)

Postoji mnogo filmova nakon kojih je Bred Pit mogao da zažali što ih je ikada snimio, ali govoreći za „Newsweek“ 1997, glumac je bio izričit: „Anđeo sa dva lika“. On je film Alana Pakule nazvao „katastrofom“ i „najneodgovornijim delom filmskog stvaralaštva koji je ikada video“.

Džesika Alba – Fantastična četvorka (2005)

Iako filmovi o superherojima sada mogu biti kandidati za Oskara (Crni panter), nekada to nije bilo tako prestižno. Naprotiv. Džesika Alba je bila jedna od prvih osoba koja je uskočila na bum u svet superheroja, igrajući Nevidljivu ženu u „Fantastičnoj četvorci“. Međutim, zbog tog iskustva poželela je da potpuno prestane da glumi.

– Mrzela sam to. Zaista sam mrzela. Sećam se kada sam umirala režiser je rekao: „Izgleda previše stvarno, previše bolno. Možete li biti lepši kada plačete? Plači lepo, Džesika!“. Katastrofa! – priznala je Alba.

Mišel Fajfer – Briljantin 2 (1982)

– Osvetnički sam mrzela taj film i nisam mogla da verujem koliko je loš – rekla je Mišel Fajfer o nastavku „Briljantina“ i dodala:

– U to vreme sam bila mlada i nisam znala ništa bolje!

Srećom, njen osećaj za dobar scenario se brzo poboljšao, a njen sledeći film bio je klasik „Lice sa ožiljkom“ Brajana De Palme.

Sara Džesika Parker – Seks i grad 2 (2010)

Iako će Sara Džesika Parker zauvek biti najpoznatija po ulozi Keri Bredšou u „Seks i grad“, to ne znači da joj se film dopao.

– Vidim gde smo pogrešili – kazala je komentarišući loše kritike, ali i dodala:

– Zaboravljamo samo koliko je taj film novca zaradio.

Šerliz Teron – Igra jelena (2000)

Prema mišljenju Šerliz Teron, njen najgori film do sada je „Igra jelena“.

– To je bio jaaaako loš, loš, loš film! Ali, iako sam znala da bi mogao da ispadne kako ne treba, morala sam da radim sa Džonom Frankenhajmerom. Nisam lagala sebe – zbog njega sam prihvatila.

Oskar Ajzak – X Men: Apokalipsa (2016)

Nakon što je iskustvo snimanja ovog filma prethodno nazvao „mučnim“, Ajzak je rekao:

– Znam tačno zašto sam i šta sam želeo da uradim. U ekipi su bili neverovatni glumci sa kojima sam zaista želeo da radim, Džejms Mekavoj, Majkl Fasbender i Dženifer Lorens! Sakupljao sam „X-Men“ stripove dok sam odrastao, i voleo sam „Apokalipsu“. Ali, onda stignete na set i pomislite: „O moj Bože, imam sve ove proteze. Imam odelo u kojem ne mogu da se pomerim, a što je najgore – ne mogu da vidim nikoga!“ Svi glumci sa kojima sam želeo da radim – ne mogu ni da vidim ko su oni! Malo je reći da nisam baš uživao.

Robert Patinson – Sumrak (2008)

Većina glumaca se požali na svoje uloge mnogo godina kasnije, međutim Robert Patinson nije od tih. Pre nego što je izašao poslednji film „Sumrak sage“ u bioskopima, glumac je rekao o vampiru Edvardu:

– Čudno je predstavljati nešto što vam se ne dopada. Sigurno bih mrzeo ove filmove da nisam deo njih.

Bonus video: Francuska glumica o filmu „Čuvari formule“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar