Marija Ranković Foto: Promo

Izložba "Da li smo naučili da ćutimo?" umetnice Marije Ranković biće otvorena 26. februara u 19 časova u galeriji Kvaka 22.

„Serija radova ‘Da li smo naučili da ćutimo?’ krije u sebi narativ o deformaciji tela i prostora unutar slobodnog savremenog društva. Tematika kojom se bavim kroz ovu seriju jeste spoznaja ontološkog, imaginarnog sveta, onog unutrašnjeg „ja“ koje ne želi biti izmanipulisano spoljnim pojavama. Crteži predstavljaju ispoljavanja različitih ličnih viđenja stvarnosti i imaginacije, a ujedno i društvenog angažovanja“, poručuje Marija Ranković.

Marija Ranković rođena je 1998. godine u Užicu. Završila je Umetničku školu u Užicu 2016. godine i iste upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo, u klasi profesora Gorana Despotovskog. Upisuje 2020. godine master akademske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer primenjene umetnosti i dizajn, u klasi profesora Dragana Bibina. 2023. godine upisuje Doktorske akademske studije na Akademiji umetnosti, na departmanu Primenjenih umetnosti. Od 2016. godine aktivno izlaže.

Bonus video: Priča o Urošu Prediću: Slikar čija dela čuvaju istoriju srpskog naroda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar