„Vidimo se kad budem imao sto godina“: „Lepe laži“ uvertira za film Kovačevića

Kultura 30. okt. 202111:32
Podeli:
Gordan Kičić, Lena Kovačević Foto: Promo

Imam dobar ritam - snimam film svakih dvadeset godina. Snimao sam "Balkanskog špijuna" početkom osamdesetih, pa "Profesionalca" početkom dvehiljaditih, pa sada ovaj film. Ako nastavim tako, videćemo se kad budem imao sto godina, reči su dramskog pisca i reditelja Dušana Kovačevića kojima najavljuje svoj novi film "Nije loše biti čovek".

Uoči premijere filma „Nije loše biti čovek„, koja je zakazana za 7. decembar, ekipa filma kojim se Dušan Kovačević posle gotovo dve decenije vraća u srpsku kinematografiju predstavila je juče spot za muzičku numeru iz ostvarenja „Lepe laži“ u Kombank dvorani.

Kada je Kovačević pozvao Gordana Kičića, glumca i izvođača muzike u filmu, on nije imao dilemu. Naprotiv, bilo mu je zadovoljstvo, kako je priznao na promociji, da bude deo projekta: 

– Dodatno sam se oduševio zato što do sada nisam imao priliku da igram bilo kakvog pevača, a kada sam shvatio da će Bajaga pisati muziku i da ću pevati sa Lenom, prosto nisam mogao da verujem da će to stvarno da se desi. Pesma je fenomenalna. Veoma sam srećan i nadam se da će publika voleti ovaj film zato što je vrlo višeslojan, duhovit, bajkovit, ali i istinit – objasnio je Kičić.

Miroslav Mogorović, producent filma, kazao je kako mu je bilo drago kada je Duško predložio Gordana za ulogu pop zvezde Belog, koji treba da nastupa i u filmu ima prave koncerte.

– U životu sam često bio na koncertima Kičićevog benda iz srednje škole, gde je jako uspešno nastupao kao rok pevač. 

Lena Kovačević i Gordan Kičić Foto: Bojan Petrović/Promo

Pevačica Lena Kovačević u ovom ostvarenju debituje na filmu, zbog čega je čitavu tu avanturu nazvala „snom u odnosu na realnost u kojoj živimo“:

– Kad se setimo dana kad smo snimali, pre same pandemije, bili smo vrlo bezbrižni. Čini mi se da se to i vidi. Stvarno sam uživala. Ovo je zaista jedan muzički film… I moji muzičari su bili upravo ovde gde danas sedimo, i oni su svirali. To je za mene bilo najlepše, što su i oni ovekovečeni i što će biti deo filma. Jedva čekamo premijeru – kazala je Kovačevićeva.  

Autor muzike za ostvarenje „Nije loše biti čovek“, Momčilo Bajagić Bajaga istakao je koliko je ponosan što svi ljudi koji se pojavljuju u filmu zaista i pevaju.

– Svi muzičari koje vidite su zaista svirali, nismo koristili nikakve trikove. Bilo je puno posla, ali na moju sreću Duško ima običaj da za sve svoje filmove piše i tekstove, tako da sam mogao da budem rasterećen i bavim se samo muzikom. Mislim da smo napravili nekoliko baš lepih pesama. Moram da pohvalim Lenu koja je odlično otpevala svoj deo, ali i Kičića koje se pokazao kao stvarno ozbiljan pevač. Došao je spreman i sve uradio kako treba.

Bajaga, Dušan Kovačević i Lena Kovačević Foto: Bojan Petrović/Promo

Reditelj, scenarista, ali i autor tekstova za muzičke numere u ostvarenju Dušan Kovačević izrazio je nadu da će „Nije loše biti čovek“, s kojim se vraća u domaću kinematografiju, imati lepu komunikaciju sa publikom, dodavši:

– U pitanju je jedna neobična, paranormalna priča. Ko veruje – veruje, ko ne veruje – uveriće se. To je nešto što je osnovno. U celoj ovoj priči, naravno, ima udela i ova kuga koja nas je zadesila, tako da smo počeli sa pripremama pre četiri godine, i onda smo imali dugi period rada u tišini posle snimanja. U neku ruku to nam je pomoglo, jer nismo imali cajtnot.

Dušan Kovačević, reditelj bioskopskih hitova „Balkanski špijun“ i „Profesionalac“ i autor kultnih klasika „Maratonci trče počasni krug“, „Ko to tamo peva“, „Underground“, „Radovan Treći“, „Urnebesna tragedija“, vraća se filmskoj publici nakon 18 godina u komediji sa elementima trilera – „Nije loše biti čovek“, postavljajući večito pitanje – da li je kraj života i kraj boravka na ovom svetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku…

Vojin Ćetković u sceni iz filma Foto: Promo

Priča prati profesora klavira Milana (Ćetković) pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo sa Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom…

U glumačkoj ekipi su: Vojin Ćetković, Gordan Kičić, Branka Katić, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Gordan Kičić, Lena Kovačević, Andrija Milošević, Mira Banjac, Milan Lane Gutović, Andrija Kuzmanović, Boris Milivojević, Marko Gvero, Bojan Dimitrijević, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Srđan Timarov…

Direktor fotografije je Goran Volarević, scenograf Mile Jeremić, muziku potpisuje Momčilo Bajagić Bajaga. Film je realizovan u produkciji Art & Popcorn i Terminal 3, u koprodukciji sa Contrast Studios, Cinnamon Filmom i Momčilom Bajagićem Bajagom uz podršku Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizuelnog centra.

Bonus video:

Lena Kovačević o prvoj filmskoj ulozi

 

 

Komentari

Vaš komentar