Mural Velimira Bate Živojinovića ukrasava jednu od beogradskih fasada
Mural sa likom Velimira Bate Živojinovića na Vračaru Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Strašno je to, ne znam kome bi i zašto palo napamet da skine obeležje jednoj legendi, kaže Radoslav Lale Vujadinović o nestanku spomen ploče Velimiru Bati Živojinoviću koju je postavio na zgradu u Mileševskoj ulici na Vračaru u čast velikog glumca i svog dugogodišnjeg prijatelja.

– Ploča je skinuta pre tri, četiri dana, doslovno je otrgnuta sa zida, pošto je bila dobro pričvršćena. Dešavalo se već jednom da padne, jer nije bila dobro zalepljena, ali smo je našli, sačuvao ju je jedan od stanara. Zvao sam sad mladića koji ju je postavio da naručim drugu. Kome to treba? Mi smo očigledno ljudi koji ne poštuju ništa. Postavio sam tu ploču, uradili smo i mural posvećen Bati kod Beogradskog dramskog pozorišta – kaže advokat Radoslav Lale Vujadinović.

Glumačka legenda i Vujadinović bili su dugodišnji prijatelji. O njemu je napisao i knjigu „Valter pre Valtera“.

– Odrastao sam pored Bate, stanovao sam preko puta zgrade u Mileševskoj ulici gde je Batina porodica došla iz Koraćice 1948. godine. Skupljali smo se oko njega, tad još nije bio glumac. Ne znam ko bi sa zgrade skinuo spomen-ploču jednoj legendi. Nameravam da postavim i ploču Draganu Gagi Nikoliću. U knjizi koju sad treba da objavim pisao sam i o njemu – dodaje Vujadinović.

Komšije iz Mileševske ulice ispričale su da nisu videle ko je odneo ploču.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare