Foto:Promo/MCF MegaComFilm

Kada vas Stiven Spilberg pozove da radite, to se ne odbija, reči su holivudske legende Rite Moreno, koju uskoro čeka premijera filma "Priča sa zapadne strane".

Posle čitavih šest decenija glumačka diva Rita Moreno ponovo je zaigrala u filmu za koji je svojevremeno dobila Oskara – „Priča sa zapadne strane“. I to u novoj verziji ovog mjuzikla u režiji slavnog sineaste Stivena Spilberga.

Foto:Promo/MCF MegaComFilm

Samo što je pre nekoliko dana stigla tužna vest da je u 91. godini preminuo Stiven Sondhajm, autor libreta za jedan od najpopularnijih mjuzikala svih vremena „Priča sa zapadne strane“ distributerska kuća Megakom saopštila je da će se dugoočekivani Spilbergov film, rađen po adaptaciji brodvejskog komada, naći u srpskim bioskopima od 9. decembra.

Nakon ogromnog uspeha mjuzikla „Priča sa zapadne strane“, koji su na Brodveju 1957. godine postavili Leonard Bernštajn, Artur Lorents i Stiven Sondhajm, usledila je istoimena filmska adaptacija koja je 1961. godine dobila čak deset Oskara. Jedan od njih – za najbolju epizodnu rolu pripao je Riti Moreno za rolu Valentine.

I posle ravno šest decenija vraća se istom filmu, ali u drugoj roli, s obzirom da joj je danas 89 godina. Pored toga, Rita Moreno je i izvršna producentkinja na ovom ostvarenju.

– Nikada, ni u najluđim snovima nisam mislila da ću se više puta vraćati nekom filmu. Ali, kada vas Stiven Spilberg pozove da radite, to se ne odbija! A tek kada je tu i Toni Kušner, mojoj sreći nije bilo kraja – reči su Rite Moreno o povratku u film koji ju je vinuo u zvezde. U novoj verziji „Priča sa zapadne strane“, Moreno igra udovicu Doka, vlasnika radnje u kojoj mladi Toni radi.

Ljubav dvoje mladih, romansa Romea i Julije, ljubavne iskre između gringosa i Portorikanke smeštene u Njujork pedesetih godina prošlog veka bile bi bajkovite da im na put nisu stale etničke razlike i urođeno neprijateljstvo između dva tabora, dve porodice i dva naroda. Spilberg je majstorski režijom i muzikom ublažio nasilje, mladu uzavrelu krv, predrasude i očaj koji opisuje dve zaraćene porodice.

Glumačku postavu savremene verzije filma čine, pored Rite Moreno i mladi protagonisti Ansel Elgort u ulozi Tonija i Rejčel Zegler kao Marija, a u ostalim rolama našli su se glumci Arijana De Bose, Dejvid Alvarez i Majk Fejst. Spilbergova verzija okupila je najbolji brodvejski i holivudski kreativni tim uključujući samog scenaristu Kušnera koji je dobitnik Pulicerove nagrade,  koreografa Džastina Peka laureata priznanja Tomi, kao i renomiranog dirigenta filharmonije Los Anđelesa i dobitnika Gremija Gustava Dudamela.

Scena iz filma Foto:Promo/MCF MegaComFilm

Od 9. decembra rimejk mjuzikla „Priča sa zapadne strane“ biće u bioskopima širom Srbije.

Bonus video:

Robert de Niro

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar