Stiven Spilberg Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Stiven Spilberg režiraće film zasnovan na njegovom detinjstvu u Arizoni, prenose svetski portali posvećeni filmu. Slavni reditelj autor je i scenarija, a snimanje bi trebalo da počne na leto.

Premijera Spilbergove verzije filmskog klasika „Priča sa Zapadne strane“ očekuje se krajem godine, ali je reditelj već počeo novi film. To ostvarenje za sada još nema ime, piše magazin „Dedlajn“ pozivajući se na svoje izvore, ali se zna da će biti zasnovan na njegovom odrastanju u Arizoni, a da reditelj i producenti pregovaraju sa Mišel Vilijams da ona igra glavnu ulogu, pisanu prema liku Spilbergove majke.

Pošto se radi o ličnoj priči, to znači da se Spilberg poduhvatio i pisanja scenarija prvi put posle dve decenije i njegovog filma „Veštačka inteligencija“ (2001). Scenario, prema pisanju portala, nastaje „u četiri ruke“ sa Tonijem Kušnerom, scenaristom za više Spilbergovih ranijih filmova. Snimanje bi trebalo da počne na leto, a producenti iz Amblin Partnersa očekuju da bude završeno tokom 2022. godine.

Mišel Vilijams viđena je za ulogu Spilbergove majke Foto:EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

Sledeći korak za reditelja je kasting za ostale uloge, što znači i odabir dece glumaca različitih uzrasta, koji bi trebalo da igraju mladog Spilberga.

Spilberg je godinama unazad govorio da mu je odrastanje u Arizoni inspirisalo mnoge filmove i da je u njih „uvodio“ i pojedine likove zasnovane na osobama koje je poznavao. Dokumentarac HBO snimljen 2017. godine najbliži je temi vezanoj za odrastanje Stivena Spilberga, ali će ovo biti prvi put da reditelj i odličan pripovedač na velikom ekranu sam prenosi ličnu persepktivu na svoju ranu mladost.

Slavni reditelj je postprodukciju filma „Priča sa Zapadne strane“, sa pričom o „savrenenom Romeu i Juliji“ ovaj put smeštenoj u savremeni Njujork, završio još prošle godine, ali je odlaganje otvaranja bioskopa pomerilo premijeru za kraj godine.

U međuvremenu je, tokom izolacije, imao vremena da razmisli o tome šta bi bio njegov sledeći projekat i u igri je bilo više ideja. Krajem prošle godine odlučio se, piše „Dedlajn“, da prenese svoju priču na veliki ekran i počeo je razgovore sa mogućim saradnicima o projektu, a Mišel Vilijams ga je potpuno oduševila na nedavnim sastancima.

Mišel Vilijams jedna je od trenutno traženijih glumica. Nedavno je potpisala ugovor sa producentskom kućom MGM da biografski film o pevačici Pegi Li pod nazivom „Groznica“ (Fever), nazvanom po evergrinu čuvenom po njenom izvođenju. Taj film režiraće Tod Hejns.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar