Tatine Princeze Foto:Galerija Singidunum

Izložba slika "Tatine princeze" Slobodanke Rakić Šefer, biće otvorena u ponedeljak 25. 7. u 19 časova u galeriji Singidunum.

„Kad sam slučajno naslikala prvu gospođicu, a bilo je to pre petnaestak godina, nisam ni slutila da ce naići na veliko interesovanje i odobravanje. Uradila sam ih nekoliko a najviše su im se obradovali muškarci koji su u kući ili porodici imali svoju malu princezu, bilo kćerku, bilo unuku bilo sestričinu.

Tatine Princeze Foto:Galerija Singidunum

Kad sam naslikala nekoliko velikih formata očevi su ih radosno prepoznali kao slike za svoje kućne princeze. Tako se spontano rodio naziv za čitav spektar slika : Tatine princeze“, kaže autorka Slobodanka Rakić Šefer.

Slobodanka Rakić Šefer je rođena u Duvaništu u Mačvi. Gimnaziju je završila u Šapcu, iste godine bila je primljena na slikarski odsek Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu .Diplomirala je 1976 a 1978. godine završila je postdiplomske studije na istom fakultetu. Član je ULUS-a i udruženja umetnika Šapca od 1977 , LADE – Drustva srpskih umetnika od 1978. a ULUPUDS-A od 2012.. godine.

Tatine Princeze Foto:Galerija Singidunum

Učestvovala je na preko 650 likovnih izložbi kod nas i u inostranstvu. Izložba u galeriji Singidunum će biti otvorena do 5. avgusta.

Bonus video: Red ispred galerije „Sanjaj“ u kojoj je izložba Miće Popovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar