Scena iz filma "Moj jutarnji smeh", Foto: Promo/FCS

Film “Moj jutarnji smeh” Marka Đorđevića biće prikazan 27. oktobra od 19 sati u dvorani Kulturnog centra Beograda, a specijalnoj projekciji prisustvovaće i reditelj i glumci i biće organizovan razgovor sa publikom, najavljeno je iz KCB.

„Iznenađujuće, iskreno i duhovito debitantsko ostvarenje Marka Đorđevića pozdravljeno je višeminutnim ovacijama publike, a zatim i ovenčano Gran prijem na Festivalu autorskog filma“, podsećaju u DKC na uspeh filma pred domaćom publikom prošle godine i navode da će projekciji i razgovoru ovaj put zbog preporučenih mera protiv širenja koronavirusa moći da prisustvuje 90 gledalaca.

„Svima nam je ovih dana potrebno malo inteligentnog humora. Zbog toga smo upriličili još jednu bioskopsku projekciju i susret sa autorima i glumcima ovog već kultnog filma“, poručili su iz KCB.

Film Marka Đorđevića govori o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka koji pokušava da izgubi nevinost, živi sa ocem alkoholičarom i zaštitnički nastrojenom majkom, a probleme pokušava da reši kod vidovnjaka.
U filmu igraju Filip Đurić, Jasna Đuričić, Ivana Vukovac, Bratislav Slavković i drugi, a Nebojši Glogovcu u ulozi vidovnjaka je to jedno od poslednjih pojavljivanja na filmu.
„Moj jutarnji smeh“ prikazan je na brojnim festivalima, a letos je osvojio glavnu nagradu u Motovunu, kao i priznanje žirija kritike FIPRESCI.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare