Foto: Danilo Mijatović

Ana Ćurčin i njen bend Ana & The Changes predstavljaju "Dosta", treći singl s EP izdanja "Susret". Premijeru ima video spot u režiji Miše Terzića, a istovremeno je objavljen i remiks pesme koji potpisuje beogradski producent i muzičar A.N.D.R. (Andrija Gavrilović), za koji je remiks videa napravio Izvanredni Bob.

Nakon „Tu“, za koju je Ana dobila nagradu Zadužbine Milana Mladenovića za 2021. godinu i pesme „Zla“ koja je nastala po stihovima Milene Marković, novi singl sa prvog izdanja koje je Ana objavila na srpskom jeziku je soul-pop vinjeta „Dosta“.

Foto: Promo

„Pesma „Dosta“ je baš ta prilika koju sam čekala da pozovem Mišu da ponovo radimo spot, a tu je i briljantni Miloš Jaćimović koji je autor našeg prvog spota „Cut Loose“, kao i promišljena i sjajna Ana Dubljević koja je unela element scenskog pokreta i koreografije kroz fenomenalnu glumačko-plesačku ekipu – Ana Mandić, Tamara Pjević i Jelena Đokić. Za nas je ovo jedan ozbiljan spot, jer je pesma kao neka emotivna klackalica kojoj je ovaj video dodao još nekoliko slojeva i vizura – raskida i zajedništva, ali i svih emocija tog produženog trenutka još jednog pokušaja, osvrtanja, odustajanja i na kraju prihvatanja,“ objašnjava Ana.

Miša Terzić je već radio sa Anom na spotu „Alone“, koji je do danas ostao izuzetno moćan i snažan video. Sada je motivacija bila potpuno drugačija. „Ja sam stvarno uživao! Oduvek sam želeo da napravim spot koji u sebi ima neku malu ljubavnu priču, a Anine pesme su idealne za tako nešto. Ova se bavi raskidom, puštanjem i sigurno velikom ljubavlju. Na spotu je radila divna ekipa sa kojom sam se fantastično zaigrao. Proces je bio zabavan, razigran i pun ljubavi. Nadam se da će to publika prepoznati i osetiti,“ kaže Terzić.

Posle remiksa Marca Grabbera za pesmu „Tu“, Andrija Gavrilović je personalizovao „Dosta“ i odveo je na potpuno novo mesto – i geografski i emotivno.

„Ova pesma je ujedno bila i iskra da pokrenemo saradnju sa A.N.D.R-om čiji rad, kako autorski tako i kroz saradnje, pratim i volim njegovo čitanje i reintepretaciju aranžmana koju je napravio, a i tu laganu dance atmosferu. Još više su došli do izražaja sjajni vokali Ane Protulipac koje jako volim i u originalnom aranžmanu, a čitava harmonska promena je dala neki novi život pesmi,“ smatra Ana Ćurčin.

Bonus video: Dečji hor na Exitu izveo EKV pesmu Zemlja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar