Turston Mur
Turston Mur Foto:Tracey Welch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Memoari Turstona Mura, osnivača sastava Sonic Youth, pod nazivom "Sonični život" pojaviće se 2023. godine u izdanju "Fejbera", preneli su svetski muzički portali.

Da piše memoare, jedan od najuticajnijih muzičara alternativnog roka Turston Mur izjavljivao je u više intervjua. U razvovoru za magazin „Valčer“ još prošle godine je rekao da je počeo da piše o svom odrastanju u Njujorku, životu sedamdesetih godina i osnivanju sastava Sonic Youth deceniju kasnije. „Ovaj usporeni period omogućio mi je da to uradim, tako da imam rukopis pod nazivom ‚Sonični život‘ i verovatno ću ga objaviti u nekom trenutku“, kazao je tada Mur.

Sudeći po najavi objavljenoj na portalu „Bukseler“, biće to obimna knjiga, puna dokumenata.

„Od njegove privrženosti pank sceni sedamdesetih i no-vejvu do osnivanja njegove legendarne grupe i 30 godina neumornog snimanja, odlazaka na turneje i muzičkog eksperimentisanja, rađanja alternativnog roka u doba ‘Nirvane’ i preko toga, knjiga je napisana kroz ličnu prizmu, uz autorovu bogatu arhivu i intenzivno istraživanje“, navodi se u opisu knjige.

Mur trenutno živi u Londonu, u februaru je objavio instrumentalni album „Screen Time“ na Bendkempu, a pre toga izašao je njegov sedmi solo album „By the Fire“, objavljen jesenas.

Pre njega je koosnivačica benda Sonic Youth, i njegova nekadašnja supruga, Kim Gordon objavila autobiografiju „Devojka u bendu“ (2015).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar