Foto:Promo/Muzička škola Stevan Mokranjac, Vranje

Solisti Muzičke škole Stevan Mokranjac iz Vranja osvojili su prvu nagradu na 64. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Vršcu, dok je kamerni sastav osvojio nagradu za treće mesto, objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici škole.

Maksimalnih 100 poena imao je Kristijan Mamutović (truba), učenik u klasi nastavnika Vladice Vasića. Kristijan Asanović (klavir), iz klase nastavnice Marije Desković Stanojković, osvojio je prvu nagradu, kao i Luka Belić (harmonika) iz klase nastavnice Srnice Radulović.
Treću nagradu osvojili su Luka Mitrović (klarinet) iz klase nastavnika Aleksandra Pavlovića, kao i Trio „Tri-o-la“ iz klase nastavnika Strahinje Đorđevića.
Pre samo nedelju dana, na 11. Međunarodnom festivalu Muzičko proleće u Smederevu, polaznici ove škole su osvojili 5 prvih i 3 druge nagrade.
U klasi nastavnice Marijane Ognjanović (violina), Natalija Kostadinović je osvojila prvu nagradu, a Dunja Stamenković drugu, dok su u klasi nastavnika Strahinje Đorđevića (harmonika) prvu nagradu osvojili Trio „Tri-O-La“, Vukan Disić i Andrija Aleksić, a drugu nagradu Lazar Anđelković i Đorđe Janjić.
Harmonikaš Nemanja Mihajlović u klasi nastavnika Miodraga Stojkovića tada je takođe osvojio prvu nagradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar