Alek Boldvin i Halina Hačins Foto: David Warren / ddp USA / Profimedia, Fred Hayes / Getty images / Profimedia

Članovi ekipe filma "Rust" koristili su bojevu municiju i vežbali su pucanje samo nekoliko sati pre nego što je Alek Boldvin ubio direktorku fotografije Halinu Hačins, piše CNN. Ovo šokantno otkriće prvi put baca svetlo na jedan neobičan fenomen. Naime, ekipa je pravu municiju koristila tokom vežbanja pucanja u limene konzerve u praksi koju su kolokvijalno nazvali "plinking" (zvuk udara metala o metal).

Jedan od tih pištolja kasnije je uručen Boldvinu, koji je pucao iz tog oružja i usmrtio Halinu Hačins, prenosi CNN.

„Postoji običaj među članovima ekipe koji se zove ‘plinking’, kada idu u ruralne oblasti kako bi pucali u metalne konzerve. To su sve radili sa bojevom municijom. Saznali smo da se ovo desiloistog jutra u kojem je ubijena Halina Hačins“, rekla je za CNN Šeron Vaksman, rednica magazina „Wrap“.

Producenti filma „Rust“ su u reakciji na ove reči samo saopštili da je sve već rečeno u njihovim ranijim obraćanjima javnosti.

„Bezbednost naše ekipe je glavni prioritet Rust Productions i svih ljudi koji su povezani s kompanijom“, navodi se u saopštenju.

Ipak, dodali su da će sprovesti internu istragu o celom fogađaju, dok snimanje ne bude nastavljeno.

„Nastavićemo da sarađujemo sa vlastima Santa Fea u istrazi, a članovima ekipe ćemo pomoći da dobiju usluge pružanja podrške u mentalnom zdravlju u ovom tragičnom trenutku“, saopštili su producenti.

Bonus video: Prvi snimci sa mesta nesreće gde je glumac Alek Boldvin ubio koleginicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare