Foto: Boško Đorđević/Atelje 212

Predstava "Ovaj će biti drugačiji" Staše Bajac u režiji Đurđe Tešić imaće svoje jubilarno 50. izvođenje 23. januara u 19.30 u Ateljeu 212.

„Ovaj će biti drugačiji“ je pobednička drama petog Hartefaktovog regionalnog konkursa za najbolji angažovani celovečernji dramski tekst 2017. godine.

– Postdramska bajka „Ovaj će biti drugačiji“ suočava dnevne snove mladih žena sa istinom noćne more. U svetu spektakla, prihvaćenih modela potrošnje i poželjnog ponašanja, maštanje o idealnom muškarcu sudara se sa mačizmom, mizoginijom, vulgarnim seksom i nasiljem. Posledice su gubitak iluzija i nasilje koje mlada žena čini kao odgovor na nasilje koje trpi. Ironični, povremeno cinično duhoviti, pogled na snove – navodi se u obrazloženju žirija konkursa.

Mirelu, Ivanu i Jovanu, tri junakinje ove drame, igraju Tamara Dragičević, Sofija Juričan, Ana Mandić i Milica Janevski. Dramaturškinja je Jelena Mijović, kostimografkinja Maja Mirković, scenograf Siniša Ilić, kompozitor Vladimir Pejković, koreografkinja Maja Кalafatić i organizatorka Jelena Tvrtković.

Bonus video: Katarina Kaja Žutić – Predstava je vreme i svet za sebe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar