"Dalja saradnja je nemoguća": Producenti, predsednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan i reditelj Balša Đogo, Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Medijacija u Filmskom centru Srbije (FCS) povodom spora između reditelja Balše Đoga i producenata Vladana Anđelkovića i Nemanje Mićića prekinuta je zbog dolaska uniformisanog lica koje je želelo da prisustvuje ovom događaju, saznaje portal Nova.rs

„Medijacija u Filmskom centru Srbije, koja je zakazana na zahtev reditelja Balše Đoga i producenata iz ‘Omega Production’ a povodom filma ‘Košare’ prekinuta je dolaskom nepozvanog i nepoznatog lica u vojnoj uniformi, koje je želelo da prisustvuje medijaciji“, potvrdio nam je direktor FCS Gordan Matić.

On ističe da se čovek predstavio kao vojno lice u penziji.

„Predstavio se kao oficir u penziji. Nije mu bilo mesto ovde. Ko god da je nepozvan došao, pa bio to i moj otac, medijacija bi bila prekinuta. Hteo je da čuje o čemu se radi i, kako je rekao, zaštiti ugled vojnika koji su stradali u ratu“, kaže čelni čovek Filmskog centra.

Snimanje filma i serije “Košare” prekinuto je zbog sukoba između reditelja i producenata. Balša Đogo tvrdi da je vršen pritisak na njega da promeni scenario, producenti su potom odlučili da ga otpuste.

Medijacija je zakazana na zahtev obe strane u sporu koje su bile prisutne na današnjem sastanku u Filmskom centru Srbije. Na sastanak su došli i predstavnici Ministarstva kulture.

„Filmski centar Srbije uveliko radi na predlogu datuma novog termina medijacije i nadamo se da će ona biti realizovana u toku ove nedelje. Nadam se da ćemo u petak nastaviti ukoliko se slože obe strane. U interesu je Filmskog centra Srbije da se što pre dođe po prihvatljivog rešenja za obe strane i da se zaštiti sam projekat filma ‘Košare’“, kaže Gordan Matić.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare