Izložba "Slike realnog i slike apstraktnog" Ljiljane Radosavljević Galerija Singidunum Foto:Promo/Galerija Singidunum

U Galeriji “Singidunum” u petak, 16. decembra u 19 časova biće otvorena izložba „Slike realnog i slike apstraktnog“ Ljiljane Radosavljević, saopštili su organizatori.

Postavka predstavlja malu retrospektivu umetničkog rada i postupka svođenja viđenih realnih prizora, utisaka i doživljenog na jezik slike.

Izložba „Slike realnog i slike apstraktnog“ Ljiljane Radosavljević
Galerija Singidunum Foto:Promo/Galerija Singidunum

“Gledanje i studiranje realnog tokom rada neminovno otkriva slojevitost viđenog. Ta slojevitost se u slici manifestuje kao složenost kao bogatstvo mnoštva ili pak, kao svođenje, redukcija viđenog do znaka – simbola. Svaki segment ovakvog postupka je posebna slika i svaki novi korak u radu donosi nešto novo. Na umetniku je teška odluka gde da se zaustavi, rizikujući često da izgubi već stvoreno. Tada postupak počinje ispočetka… i tu je lepota i “muka” stvaranja”, kaže autorka.

Ljiljana Radosavljević rođena je u Beogradu. Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu kod prof. dr Ranka Radovića. Dobitnica je Oktobarske nagrade za najbolji diplomski rad. Paralelno sa studijama arhitekture bavi se likovnim stvaralaštvom koje je usavršavala u klasi prof. F. Soretića, E. Grujića, D. Ljubojevića i G. Samoilova uz brojna studijska putovanja po Evropi Americi i Rusiji.

Izložba „Slike realnog i slike apstraktnog“ Ljiljane Radosavljević
Galerija Singidunum Foto:Promo/Galerija Singidunum

Članica je ULUS -a i ULUPUDS -a. Bavi se slikarstvom, arhitekturom, dizajnom i grafičkim dizajnom. Dobitnica je Velike nagrade Srbije za umetnička ostvarenja.

Izložba je otvorena do 24. decembra 2022. godine.

Bonus video: Izložba Slavimira Stojanovića Futra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar