Zemfira Ramazanova Ksenia Sobchak Maxim Galkin Valery Meladze
Foto:Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia/TASS / ddp USA / Profimedia/Mudrats Alexandra / TASS / Profimedia/EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Ruske poznate ličnosti pridružile su se horu javnih ličnosti koje su osudile odluku predsednika Vladimira Putina da pokrene vojnu akciju u Ukrajini, piše “Njujork Tajms”.

Maksim Galkin, jedan od najpopularnijih ruskih televizijskih voditelja na državnoj televizijskoj mreži, napisao je na Instagramu je da ne može da izrazi svoja osećanja.

„Ne može biti opravdanja za rat, ja kažem ne ratu!“

Maxim Galkin
Maxim Galkin Foto:Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

Valeri Meladze, popularni pevač koji se često pojavljuje na državnim televizijskim mrežama, rekao je u video izjavi da ono što se dogodilo danas je nešto što se nikada nije smelo dogoditi.

„Molim vas da prekinete vojna neprijateljstva i započnete pregovore“, rekao je on, ne precizirajući na koga misli.

Valery Meladze
Valery Meladze Foto:TASS / ddp USA / Profimedia

Zemfira Ramazanova, jedna od najpopularnijih ruskih rok zvezda, objavila je objavu: „Ne ratu“.

Izjavom protiv Putinove odluke, ruske poznate ličnosti često dovode svoje karijere u opasnost. Vlada kontroliše sve segmente ruske popularne kulture filtriranjem pristupa glavnim televizijskim mrežama koje kontroliše.

Kseniji Sobčak, popularnoj novinarki, godinama je zabranjeno da se pojavljuje u emisijama koje sponzoriše država zbog njenog učešća u antivladinim protestima. Nakon što je pročitala današnje vesti bila je zbunjena.

Ksenia Sobchak
Ksenia Sobchak Foto:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

„Mi Rusi ćemo se suočavati sa ovim što se dešava danas u sledećih mnogo godina“. Sobčak je još dodala u objavi na Instagramu.

„Sada ću verovati samo najgorim scenarijima, iako sam uvek bila optimista“, rekla je ona i dodala da su „u Rusiji ostali samo optimisti, pesimisti su odavno otišli“.

Bonus video:  Teško oštećen stambeni kompleks u Čugajevu, predgrađu Harkova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare