Foto: Promo

Pisci svetskog glasa Peter V. Bret i Adrijan Čajkovski, družiće se sa čitaocima u ponedeljak, 15. maja od 18 časova, u knjižari Delfi SKC, saopštili su iz Izdavačke kuće Laguna.

Bret i Čajkovski dolaze u Srbiju kao gosti niškog Festivala fantastike „Vračevi i mačevi 2023“ u organizaciji Udruženja ljubitelja fantastike „Ordo Drakoniš“ koji će se održati od 12. do 14. maja u Niškom kulturnom centru.

Peter V. Bret je odrastao redovno se „hraneći“ romanima epske fantastike, stripovima i „Dungeons & Dragons“ igrama. Piše epskofantastične priče otkako pamti. Diplomirao je englesku književnost i istoriju umetnosti na univerzitetu Bafalo 1995. godine, a onda proveo više od jedne decenije u farmaceutskom izdavaštvu pre nego što se vratio svojoj ljubavi. Najpoznatiji je po svom serijalu „Demonski ciklus“, za koji je dobio brojne nagrade. Laguna je upravo objavila i njegov novi roman „Pustinjski princ“, u prevodu Nevene Andrić, prvu knjigu novog serijala „Dolazak tame“.

Adrijan Čajkovski je britanski autor fantazi žanra i naučne fantastike. Najpoznatiji je po svom serijalu „Shadows of the Apt“ i po svom prvom romanu „Deca vremena“, ovenčanom prestižnom nagradom za naučnofantastični roman „Artur Klark“ za 2016. godinu. Laguna je objavila i roman „Deca propasti“ u prevodu Gorana Skrobonje.

Bonus video: Gost Janko Baljak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar