Foto:TANJUG/JADRANKA ILIĆ/

Počele su probe za novu muzičku komediju “Company“ po knjizi Džordža Furta, na muziku i stihove Stivena Sondhajma, u režiji Nebojše Bradića u Madlenijanumu.

Originalna produkcija na Brodveju iz 1970, koju je režirao Harold Princ, dok je orkestraciju radio Džonatan Tunik, nominovana je za rekordnih 14 nagrada Toni, osvojivši šest statua za najbolji mjuzikl, najbolja muzika i tekst, najbolja režija, najbolja scenografija i najbolji roman po kojoj je mjuzikl nastao. I obnove mjuzikla 2007. i 2022. su osvojili Toni nagrade u različitim kategorijama.

Foto: Milan Đakov

“Company” je bio među prvim „knjiškim“ mjuziklima koji su se bavili brakom i razvodom, i značajan je primer „konceptualnog mjuzikla“ bez linearnog zapleta. U seriji vinjeta, mjuzikl prati neženju Bobija u interakciji sa svojim oženjenim prijateljima, koji priređuju žurku za njegov 35. rođendan.

Delo karakteriše izuzetno živahna i energična partitura sa mnogim najpoznatijim pesmama Stivena Sondhajma. Snaga dela leži u živopisnim, ali stvarnim likovima, svako u publici će videti odraz sebe u barem jednom od likova na sceni. Company ima briljantno živu i energičnu partituru koja sadrži mnoge od najpoznatijih pesama Stivena Sondhajma i svetski poznatih numera: Company, You could drive a person crazy, The Ladies who Lunch, Side by Side i Being Alive…

Ovaj brodvejski mjuzikl radi se pod dirigentskom palicom Vesne Šouc, koja je zajedno sa Jovanom Jezdović uradila i prepev stihova po prevodu Zorana i Ivane Paunović. Za scenografiju je zadužen Geroslav Zarić, kostimograf je Marina Medenica, koreograf Vera Obradović, dok će lekturu raditi Dijana Marojević.

Glavnu ulogu Roberta tumači Slaven Došlo. Njegova „družina” su: Vanja Milačić, Branislava Podrumac, Ivana Popović, Jelena Jovičić, Olivera Bacić, Nataša Marković, Tanja Živković, Tatjana Dimitrijević, Daniel Sič, Žarko Stepanov, Hadži Nenad Maričić, Nikola Bulatović i Petar Đurđević.

Delo se izvodi u saradnji sa Music Theatre International www.mtishows.eu. Premijera ovog mjuzikla se očekuje 15. marta na Velikoj sceni Madlenianuma.

Bonus video: „Žene na ivici nervnog sloma“: Mjuzikl po uzoru na špansku crnu komediju Pedra Almodovara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar