Vreme zla, premijera, Sarajevo Film Festival
Članovi ekipe serije Vreme zla na Sarajevo film festivalu Foto: Promo

Prikazivanjem prve dve epizode nova domaća serija "Vreme zla" predstavljena je sarajevskoj publici u okviru ovogodišnjeg, 27. po redu filmskog festivala. 

Ekipa serije Goran Šušljik, Goran Bogdan, Nada Šargin, Boris Isaković, reditelj Ivan Živković i producent Nikola Pantelić prošetali su crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu a serija je prikazana u okviru programa pretpremijera na 27. Sarajevo film festivalu.

Gledaoci su imali priliku da sinoć pogledaju prve dve epizode serije, u produkciji United Media, koje prate život čuvene porodice Katić u Beogradu u osvit Drugog svetskog rata, a iz romana Dobrice Ćosića. 

Bogdan Dragović (Goran Bogdan) se vraća iz emigracije i pokušava da zarad sina Vladimira ponovo uspostavi veze sa Komunističkom partijom iz koje je izbačen kao trockista. A njegova, praktično ostavljena žena Milena (Nada Šargin), stupa u emotivnu vezu sa Petrom Bajevićem (Goran Šušljik), agentom Kominterne i Bogdanovim ratnim drugom. 

Scena iz serije Foto:Aleksandar Letic/promo

Milenin i Bogdanov sin Vladimir, sada i sam član Komunističke partije, iz ideoloških razloga okreće se protiv oca. A Vukašin Katić, koga tumači Žarko Laušević, slika je građanske Jugoslavije i njenih principa, koja ne uspeva da se odupre nadolazećim okolnostima i ideologijama. 

Serija „Vreme zla“, u produkciji United Media, ima 15 jednočasovnih epizoda, a prikazivaće se ove jeseni na televiziji Nova S.

Prva klapa pala je prošlog avgusta, dok su poslednje scene snimljene u decembru i ponešto još u januaru. Oko priče o članovima porodica Katić, Luković i Dragović okupljena su značajna glumačka imena.

Članove porodice Katić igraju Žarko Laušević (Vukašin), Nada Šargin (Milena), Radovan Vujović (Ivan), Andrej Šepetkovski (Adam), Jovana Balašević (Vera), u ulogama članova porodice Luković su Nebojša Dugalić (Bora Pub), Nataša Ninković (Dušanka), Pavle Mensur (Miško Pub), Isidora Simijonović (Nađa).

Goran Šušljik i Nada Šargin u seriji „Vreme zla“ Foto:Promo/Eye to Eye

U seriji se pojavljuje i više istorijskih ličnosti, poput kneza Pavla Karađorđevića (Sergej Trifunović), Slobodana Jovanovića (Voja Brajović), upravnika logora Banjica Svetozara Vujkovića (Boris Isaković), kao i mladi Dobrica Ćosić (Uroš Jovčić).

Glavni tok radnje serije, po scenariju Sanje Savić Milosavljević i u režiji Ivana Živkovića, baziran je na romanu „Vernik“, a kroz reminiscencije zalazi u knjige „Grešnik“ i „Otpadnik“. Serija je snimana u Beogradu, ali i na više lokacija širom Srbije. Izvršni producent je kuća „Eye to Eye“, a kreator serije i producent Goran Šušljik. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar