Serija Kljun. Foto: United Media

Ovogodišnji filmski festival na Paliću, 23. jula biće završen pretpremijernim prikazivanjem serije “Kljun“ koja je snimljena u produkciji United Media.

U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj, mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, poslata u Suboticu da ispita seriju sumnjivih samoubistava.

Samoubistvo sina lokalnog moćnika u Subotici ne deluje kao komplikovan slučaj za policiju. Nikom, sem Sonji Kljun. Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj ćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zaveru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Serija će imati ukupno 10 epizoda a premijerno će se prikazivati od jeseni na NOVA S televiziji.

Serija nastala po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, a u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića snimana je u Beogradu, Subotici, Paliću, Senti, Mokrinu, Pančevu, Novom Kneževcu…

Pored Ivane Vuković u ulozi Sonje, gledaoci će imati priliku da posle osam godina pauze gledaju Ljiljanu Blagojević koja igra vlasnicu jednog pansiona na Paliću, zatim mladog glumca Stefana Vukića (Mića Tot) u ulozi policijskog inspektora, Mićka Ljubičića (Dušan) kao radnika DB-a i staratelja Sonje Kljun.
Prvi put na filmu i televiziji pojaviće se i devojčica Drena Mršić (10) u ulozi Sonjine ćerke, a pored njih tu su i Filip Đurić, Nataša Šolak, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Miličić.

Izvršni producent serije je Biljana Prvanović i producentska kuća “Delirium“, showrunner i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, koscenarista je Anja Mijović, direktori fotografije su Dušan Grubin i Predrag Gavrilović, kompozitor Vladimir Pejković a montaža Nemanja Ćeranić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar