U zagrljaju crne ruke
Sergej Trifunović. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Teatar Talija i Dom kulture "Studentski grad" (DKSG), organizovaće ove godine 2. Letnji pozorišni maraton za decu, koji će trajati od juna do kraja septembra. Želja je da se deci, koja ostaju u Beogradu tokom leta, obezbedi besplatan kulturno-zabavni sadržaj, saopštili su organizatori.

Ovu manifestaciju će 12. juna u 19 sati svečano otvoriti glumac Sergej Trifunović u funkciji osnivača fondacije “Podrži život“, kao podrška akciji “Humanitarni SMS“. Ali, i kao podrška glumcima slobodnim umetnicima koji nisu imali posla predhodnih godinu dana zbog pandemije, a baš takve pozorišne grupe činiće osnovu repertoara ovog pozorišnog maratona.

Predstave će se igrati subotom i nedeljom od 19 časova na letnjoj sceni DKSG-a u parku, čije tribine raspolažu sa 900 mesta, a maksimalan broj ljudi u publici biće od 350 do 400, tako da će biti ispoštovane sve mere razmaka i nošenja maski, iako je scena na otvorenom.

Letnja scena gde će biti održan Pozorišni maraton za decu. Foto: Pozorište Talija/Promo

Letnji pozorišni maraton za decu u subotu 12. juna otvara predstava „Čarobna knjiga“ Teatra Dodir iz Aranđelovca, a sutradan je na repertoaru „Kraljevski festival bajki“ Teatra Talija. Narednog vikenda, 19. juna, najmlađi će moći da pogledaju komad „Lav i Miš“ beogradskog Ars Longa, a u nedelju 20. juna „Patrolne šape“ Pozorišta Oaza. Predstava „Bez alata nema zanata“ Teatrila iz Novog Sada gostuje 26. juna a 27. juna na programu je „Ko se boji vuka još“ u izvođenju Pozorištanca Švrća iz Šapca.

Program maratona. Foto: Pozorište Talija/Promo

Organizatori naglašavaju da su veoma ponosni na svoju akciju “Humanitarni SMS” kojom pomažu bolesnoj deci. Ideja je da roditelji pošalju “humanitarni SMS“ u toku predstave, a da ih sve na kraju za taj humani gest nagrade malim igračkama za njihovu decu. Imajući u vidu da će tokom četiri meseca festivala imati 35 predstava sa ukupno oko 4.000 odraslih posetilaca, očekuju da će se skupiti značajna suma novca za pomoć bolesnoj deci.

Drugi Letnji pozorišni maraton za decu podržalo je Ministarstvo kulture koje sufinansira program, tako da će ulaz za decu biti besplatan, ističe se u najavi ove manifestacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar