Dragoslav Mihailović Foto: Zoran Lončarević

Komemorativni skup posvećen preminulom književniku i akademiku Dragoslavu Mihailoviću biće održan 25. aprila u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, saopšteno je iz SANU.

Književnik, dramaturg, scenarista i akademik Dragoslav Mihailović preminuo je 12. marta u 93. godini, posle duge i teške bolesti.

Mihailović, koji je bio redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti, sahranjen je u Aleji velikana na Novom groblju, a mesec i po dana nakon smrti velikog književnika Odeljenje jezika i književnosti SANU organizuje komemorativni skup.

Zakazan je za utorak, 25. april u podne u Svečanoj sali SANU, a o ličnosti i delu Dragoslava Mihailovića govoriće akademik Dušan Kovačević, dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti Jovan Delić i profesor Filološkog fakulteta i književnik Mihajlo Pantić.

Dragoslav Mihailović izabran je još 1981. za dopisnog člana SANU, da bi sedam godina kasnije postao redovni član. Bio je osnivač odbora za izučavanje represije SANU, a 2015. godine pokrenuo je posebnu biblioteku „Goli otok“ pri Biblioteci Srpske akademije nauka i umetnosti.

Bonus video: Kako je Mihailovića promenio Goli otok

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar