Foto: EXIT Promo

Prijave za četvrto izdanje HEMI muzičkih nagrada, koje solo izvođačima i bendovima pružaju priliku za razvoj međunarodnih karijera, traju do 7. januara.

HEMI muzičke nagrade predstavljaju program za talentovane muzičare koji su spremni da razviju svetsku karijeru i cilj im je da dođu do novih tržišta i publike i to kroz obuku, umrežavanje, saradnju sa muzičkim ekspertima i turneju po vodećim festivalima i konferencijama širom Evrope.

Čak 27 izvođača i bendova iz devet evropskih zemalja (Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija i Slovenije) biće selektovani u prvoj fazi HEMI muzičkih nagrada, dok će devet finalista proći u drugu fazu.

Tako će steći šansu da dobiju personalizovanu podršku međunarodnih stručnjaka iz muzičke industrije, uz podršku u promovisanju i turneju na deset vodećih festivala i muzičkih konferencija širom Evrope, među kojima su: Athens Music Week (Grčka), BUSH (Mađarska), EXIT festival (Srbija), Mastering the Music Business (Rumunija), MENT Ljubljana (Slovenija), PIN (Severna Makedonija), Reconnect (Češka), Tak Brzmi Miasto (Poljska), Tallin Music Week (Estonija) i Wianki festival (Poljska).

Pobednik će biti izabran na osnovu evaluacionih aktivnosti i broja ostvarenih nastupa u drugoj fazi HEMI nagrada, a dobiće i 5.000 evra za pokrivanje troškova sadržaja i promocije, kao i onih za nastup na velikom evropskom muzičkom festivalu!

Prijavljene kandidate selektovaće nezavisni internacionalni žiri kojeg čini 27 članova. Među njima su stručnjaci iz muzičke industrije, organizatori festivala, promoteri, menadžeri klubova, kancelarije za muzički eksport i muzički novinari iz HEMI zemalja.

Neophodno je da kandidati budu solo izvođači ili bendovi, bilo kog žanra, da imaju više od 18 godina i žive u jednoj od navedenih HEMI zemalja. Rok za prijavu je nedelja, 7. januar 2024, u 23.59 časova. Prijava je besplatna i to na sajtu HEMI Music Hub-a.

Ove muzičke nagrade organizuje HEMI (Hub for Exchange of Music Innovation), evropska inicijativa čiji je cilj podrška umetnicima i profesionalcima iz muzičke industrije u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi, a predstavnik Srbije i partner u HEMI projektu je EXIT Fondacija.

Bonus video: Najmanje, a najveće zvezde Exita

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar