Vladimir Veličković
Vladimir Veličković Foto: ERIC CABANIS / AFP / Profimedia

Konkurs za Nagradu za crtež "Vladimir Veličković" otvoren je i trajaće do 15. aprila, saopštili su organizatori iz Fondacije "Vladimir Veličković" i Galerije Haos.

Svi mladi vizuelni stvaraoci, do 40 godina starosti, u prilici su da apliciraju za ugledno priznanje, precizira se u saopštenju Fondacije „Vladimir Veličković“ i Galerije Haos, koja pod pokroviteljstvom Srpske akademije nauka i umetnosti, organizuje konkurs i odabir laureata Nagrade za crtež.

Mladi stvaraoci mogu da konkurišu za nagradu svojim portfolijima i/ili originalnim crtežima manjih formata, sve do 15. aprila. Neophodno je da materijale donesu svakog radnog dana u periodu od 12 do 20 sati u beogradsku Galeriju Haos (Dositejeva 3).

Žiri za dodelu nagrade radi u sastavu: akademik Dušan Otašević, istoričarke umetnosti Ana Ereš i Borka Božović, i sinovi Vladimira Veličkovića – Vuk Vidor i Marko Velk. Zasedanje žirija očekuje se posle polovine meseca, kada će biti proglašen jedan ili više laureata.

Nagrada podrazumeva i organizovanje samostalne izložbe, koja će biti realizovana u decembru u prostoru Galerije Haos.

Podsećanja radi sam Vlada Veličković, koji je preminuo 2019. godine, osnovao je fond za crtež nadenuvši mu svoje ime, kako bi nagrađivao mlade umetnike iz Srbije.

Bonus video: Pikaso, sve niste znali

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar