Foto: Vojislav Savić

Obnovljena predstava „Baš Čelik“ po tekstu Igora Bojovića i u režiji Milana Karadžića, premijerno će biti izvedena u subotu, 8. aprila u 12 časova, u Pozorištu lutaka „Pinokio“, saopštili su iz ovog teatra.

Ovaj moderni rok komad zasnovan je na srpskim bajkama „Baš Čelik“, „Čudotvorni mač“…

Foto: Vojislav Savić

U predstavi se veoma oštro deli dobro od zla, iskrenost od laži, a kroz motiv o gvozdenom čoveku ističe se verovanje u snagu volje. Na taj način se čuvaju ne samo etičke vrednosti, već se ukazuje da se čovek čistom ljubavlju, znanjem, hrabrošću, snagom volje i upornošću mora stalno suočavati sa preprekama, jer će ih jedino tako sve prebroditi.

Duhovita i dinamična predstava, uz rok muziku, maštovite i bogate kostime i maske, izuzetno je dopadljiva i navodi decu na interakciju.

Foto: Vojislav Savić

U predstavi igraju: Đorđe Кreća, Mina Nenadović, Goran Popović, Lako Nikolić, Jovan Popović, Zorana Milošaković-Tasić, Đorđe Кadijević, Nikola Mijatović, Dragana Vasić, Biljana Mihajlović, Ljiljana Živić i Nela Nikolić.

Praizvedba je bila 23. marta 2006. godine. Pored reditelja Milana Karadžića, u autorskom timu su kompozitor Nikola Čuturilo, a kostime i scenografiju je uradila Jelisaveta Tatić-Čuturilo.

Bonus video: Pet decenija Pozorišta lutaka „Pinokio“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar